Det seneste år har jeg været fast inventar i DR’s populære podcast ”Flyvende Tallerken”, hvor jeg får lov til at nørde UFO’er, Pentagon-rapporter og muligt liv i det ydre sammen med kompetente mennesker som Frederik Dirks Gottlieb og astrofysiker Anja C. Andersen. Min faste medvirken har for mig været en god reminder om, hvor meget jeg holder af rollen som formidler og hvor meget mening, trivsel og drivkraft, det skaber at være en del af et passioneret interessefællesskab med højt til loftet, hvor alle har lyst til at byde ind og bygge hinanden op. I denne personlige artikel dykker jeg ned i nogle de læringer, jeg indtil videre har taget med mig fra ”Flyvende Tallerken”, og jeg håber selvfølgelig – i al ydmyghed – at mine refleksioner kan tjene som en inspiration.

Da journalist og vært Frederik Dirks Gottlieb ringede til mig for lidt over et år siden og spurgte, om jeg havde lyst til at deltage i DR-podcasten Flyvende Tallerken, troede jeg helt ærligt først, han havde fået forkert nummer. Og da det gik op for mig, at han faktisk mente, det ville være interessant med en tidligere F16-jagerpilots perspektiv på Pentagons officielle ’UFO-videoer’, ledte det mig straks mod næste tanke: Hvad vil folk ikke tænke, hvis jeg begynder at udtale mig om UFO’er og muligheden for liv i det ydre rum?

Heldigvis fulgte jeg også dengang et princip, som jeg altid har efterstræbt – nemlig at sige ja til de muligheder, som byder sig, når de vækker en interesse. Og den beslutning har jeg ikke fortrudt et sekund!

Med min deltagelse har jeg i høj grad fået gentændt en gnist og en passion, som trækker tråde helt tilbage til min barndom. Som barn kan jeg huske, hvordan jeg på biblioteket læste alle UFO-bøgerne, og hvordan jeg på mine forældres gård ofte sad og kiggede op mod nattehimlen og fantaserede om det ydre rum. For tænk nu hvis der faktisk er nogle derude, og tænk engang hvordan det fundamentalt vil vende op og ned på vores verdensbillede, på religion og på alt, vi tror på i dag?

Denne genaktivering af en ’glemt’ interesse har været rigtig sjov at følge helt ud, og det har været enormt motiverende som voksen at tillade sig selv at dykke ned i de store spørgsmål om mening, universet og det ydre rum – og så endda sammen med så kyndige mennesker som astrofysiker, professor og astronom Anja C. Andersen og journalist og vært Frederik Dirks Gottlieb.

Samtidig havde jeg i de senere år fulgt lidt med, når piloter rundt om i verden løbende har udtalt sig om objekter, de ikke har kunnet forklare. I ”Flyvende Tallerken” har det være super interessant at byde ind med min viden og vurdering som F16-pilot for måske at komme lidt tættere på en forklaring.

Læring, passion og begejstring som drivkraft

Min deltagelse har samtidig givet mig en masse læring, som jeg nødigt ville være foruden. Først og fremmest har jeg fået bekræftet, hvor meget jeg faktisk holder af rollen som formidler – og at jeg derfor også er på den helt rette hylde i mit virke som foredragsholder. Det har været en spændende udfordring at sætte sin faglighed og viden i spil på den helt store klinge og i et format, hvor flere end 100.000 danskere følger med i hver af episoderne.

Jeg synes også, at jeg har kunnet mærke en personlig udvikling som formidler. I de første afsnit følte jeg mig lidt stiv i det, men undervejs, som jeg har været med flere gange, har jeg mærket, hvordan jeg er blevet bedre og mere komfortabel. Det er heldigvis også den tilbagemelding, jeg får fra folk, som ikke kender mig på forhånd.

Jeg kan mærke, hvordan jeg hviler mere og mere i min faglighed og det, jeg kan byde ind med fra en jagerpilots perspektiv. Det gælder ikke mindst for de afsnit, hvor vi har talt engelsk og lavet undersøgende interviews. Her var jeg til en start lidt tilbageholdende, for skal hele Danmark nu høre mit helt almindelige, gennemsnitlige engelsk? Også det er selvfølgelig gået fint, mit engelsk fejler ikke noget, og for mig har det været en god reminder om, hvordan man ofte er motiveret for at udvikle sig og træde lidt længere ud af egen komfortzone, når man er drevet af en oprigtig interesse og ikke mindst, når man er en del af et fællesskab, hvor man føler sig tryg og derfor har lyst til at byde ind og lytte til det, andre fortæller.

Den sidste del er nok min anden helt store læring fra ”Flyvende Tallerken”. Nemlig hvor meget drivkraft det skaber at være en del af et passioneret fællesskab, hvor alle har det sjovt sammen og ikke mindst anerkender hinanden og den viden, man hver især bringer til bordet, når vi eksempelvis diskuterer forskellige perspektiver, mulige scenarier og analyserede den længe ventede Pentagon-rapport. Tænk engang, at en rapport nærmest kan føles som et stykke ’legetøj’, man slet ikke kan vente med at læse.

Skal jeg prøve at sammenfatte det, oplever jeg min deltagelse i Flyvende Tallerken som det, jeg til mine foredrag og kurser kalder for missionsboblen – i samarbejdet har vi holdt alle forstyrrelser ude, vi er velforberedte, har øje på sagen, har tillid til hinanden, inviterer alle input inden for og bygger hinanden op i dialogen. Det er i min verden også en stor del af opskriften på et succesfuldt team, som vil lykkes og trives rigtig godt.

I øvrigt slår rapporten ikke fast, at der findes ufoer, men den afviser det heller ikke. Kun et af de 144 luftfænomener i rapporten kan forklares.

Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at det for mig er en stor fornøjelse at være med i Flyvende Tallerken – og jeg er helt sikker på, at min genfundne interesse for UFO’er og muligt liv i det ydre rum er kommet for at blive!

Og så lever jeg fint med, hvad andre må tænke om denne interesse 🙂

Du kan finde de forskellige afsnit af Flyvende Tallerken her.

Vil du vide mere om mine kurser og foredrag

”Flyvende tallerken” har vist mig en masse om min personlige drivkraft og om drivkraften i det gode team. Det sidste er samtidig et af de helt store fokuspunkter på mit aktuelle kursus ”Effekt gennem fokus – trivsel gennem tryghed” for ledere og medarbejdere.

Her dykker jeg ned i, hvordan man på arbejdspladsen og i teamet kan skabe effektive missionsbobler, som sikrer, at man når i mål med det vigtigste – med fokus, trivsel og social tryghed som afgørende ingredienser.

Læs mere om kurset her:
https://www.motivationsforedrag.dk/effekt-gennem-fokus-trivsel-gennem-tryghed/