Som F16-jagerpilot har jeg deltaget i flere fredsbevarende missioner, hvor jeg virkelig følte, jeg var med til at gøre en stor forskel.

Men selv her kunne tvivlen indimellem ramme mig.

Hvorfor gør jeg det her? Bidrager jeg til noget større? Og burde jeg ikke hellere være hjemme i Danmark med min familie?

Måske kender du også følelsen fra dit arbejdsliv?

Jeg tror, den kan overvælde os alle, også selvom vi trives, er glade for vores kolleger, vores leder, opgaverne og de fælles mål.

Når følelsen kryber ind på mig, har jeg altid sagt sådan til mig selv:

”Søren, prøv lige at trække horisonten lidt tættere på!”

Det virker for mig, for det hjælper mig med at sætte fokus på det, der giver mig mening i nuet – og det jeg selv kan gøre nu og her. Måske handler det om at støtte en kollega, at sprede smil i teamet eller at ringe hjem til familien, når jeg har været mest presset.

Selvfølgelig skal vi på arbejdspladsen og i teamet have øje for det store og fælles HVORFOR. Det er faktisk meget vigtigt. Men vi skal også huske på, at mening tilmed handler om de helt små ting i hverdagen.